Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Stadstuinen

 

Woodstock binnentuin

 

In het voorjaar van 2012 zijn wij begonnen om samen met de bewoners van Woodstock - een verzorgingstehuis voor verslaafde ouderen - een eetbare tuin aan te leggen op de binnenplaats van hun wooncomplex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de binnenplaats troffen we hele arme zandgrond aan en een enkel verwaarloosd stukje gazon. Een uitdaging vormen de duiven in de duiventil die door een van de bewoners worden verzorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allereerst zijn we met elkaar een aardbeientoren gaan bouwen, prima activiteit om met meerdere mensen samen te doen en goed om elkaar wat te leren kennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluitend daarop zijn we met de bewoners een stuk van de grond gaan voorbereiden voor groentebedden. Met de aanwezige stenen maakten we opstaande randen die de bedden markeren. Compost werd aangevoerd om de grond te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaandeweg sloten zich meer bewoners aan bij de werkochtenden in de tuin, waardoor er meer betrokkenheid ontstond en dus ook meer draagvlak voor de tuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zomer konden bewoners al genieten van verse kruiden voor bij de maaltijd en de thee, heerlijke aardbeitjes, grote pompoenen en prachtige zonnebloemen! Deze winter zullen er ook een aantal bessenstruiken worden geplant en zullen we de grond voorbereiden voor het komende seizoen.

 

foto's van de Binnentuin Bankastraat en Binnentuin Zeeheldenkwartier volgen zeer binnenkort...