Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Landje nabij Den Haag

 

Dit landje is 1300m2 groot (20 m breed en ruim 60 m lang) inclusief kas (160m2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is een stukje grond met bouwvoorziening dat al geruime tijd braak ligt. In 2009 vatten wij het plan om hier een eetbare tuin van te maken. Louise maakte tijdens haar permacultuur jaartraining een ontwerp voor het landje, inclusief lemen huisje en fruitboomgaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datzelfde najaar hebben we er de schop in de grond gestoken en de eerste cirkel gemaakt, bomen, struiken en andere vaste planten geplant en de kas schoongemaakt (worteldoek en riet eruit!)

 

De lente daarop volgend zijn we begonnen met zaaien in de kas en de cirkel, met een hele leuke oogst!

 

 

 

 

 

 

In 2012 zijn we met een groepje enthousiaste    mede groenliefhebbers begonnen met het ontginnen van het voorste stuk van het kavel, om hier een produktietuin van de te maken om te oefenen met het produceren van wekelijkse groentetassen. Dit als voorbereiding op het inmiddels gestartte project in Madestein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datzelfde jaar kregen we te horen dat zich een koper had aangediend en dit najaar zijn we bezig alle vaste planten een ander onderkomen te geven. Veel planten, bomen en struiken krijgen een plekje in onze eigen tuin rond het huis, een deel gaat naar Woodstock en de rest verkopen we en geven we weg.