Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Eigen voor- en achtertuin

Sinds het voorjaar 2010 zijn we neergestreken in Kwintsheul, het geboortedorp van Louise, naast de geboortegrond van haar opa's vader, in het houten bungalowtje van haar vader. Geheel rondom het huis is een tuin waar voor onze komst al veel verschillende soorten planten: een hazelaar, twee berken, enkele elzen, wilgen, vlier, grote coniferen en taxussen, bramen, een beuk, een perenboom, twee pruimen, en nog veel meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was op sommige plekken nog een kale boel of helemaal overgroeid met bramen en bamboe. Meteen hebben we een tiental struikjes geplant rondom het huis en het grasveld aan de voorkant aangepakt om er een eetbare cirkel van te maken.

Ook de achterkant van huis moest eraan geloven en na dagen ploeteren om de bamboe eruite te krijgen konden we beginnen met de aanleg van een kruidenterras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels staan er enkele appelbomen, een pruimenboom en een kers. Ook een door Arno ge-ent appelboompje groeit goed in de achtertuin. De bessenstruiken staan zo verstopt dat de vogels ook de bessen niet kunnen ontdekken en wij reeds hebben genoten van heerlijke trossen aalbessen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als vrij snel ging de wc de deur uit en werd vervangen door een composttoilet.

Sinds een jaar mogen we ons de trotse eigenaren noemen van een met de handgemaakte pizza-oven van klei, waar we vele overheerlijke pizza's en broden uit hebben getoverd!