Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Balkontuintjes

 

Dakterras - Oude Huis 2008-2009

 

Ons vorige huis in Den Haag had geen tuin, enkel een dakterras. Het leuke is dat tuinieren zich niet beperkt tot de tuin en dus gingen we vol goede moed aan de slag op het dakterras. In het prille begin met veel verschillende potten en bakken.

 

 

 

 

Al gauw werd duidelijk dat dat niet de meest efficiente manier was en zijn we grotere bakken gaan bouwen op de meest gunstige plekken langs de randen van het dakterras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eetbare Balkon project met Gezonde Gronden 2009-2010

 

In samenwerking met Bessie Schadee van Gezonde Gronden is in 2009 een pilot 'Eetbare Balkons' van start gegaan. In buurthuizen werd voor veelal allochtone vrouwen een cursus 'Balkontuinieren' aangeboden. Tijdens deze cursus leerden de vrouwen alles over de mogelijkheden op het balkon met betrekking tot het verbouwen van voedsel, met als doel meer bewustzijn en zelfredzaamheid op gebied van gezonde, lokale voeding. De vrouwen kregen elk een houten bak waarmee zij hun eerste balkontuinier-ervaring op konden doen. Zie hieronder voor een impressie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een van de eerste bakken die tijdens het balkonproject werden ingezaaid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook vrouwen met een tuintje kwamen in aanmerking voor een bak om op fijne hoogte te kunnen tuinieren. Kinderen doen dikwijls actief mee met het (voor)zaaien, planten en natuurlijk oogsten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En met succes werd er ook geoogst: mais, pompoenen, courgetten, erwten, bonen, tomaten, veel verschillende kruiden.... en veel meer.